tirsdag 10. februar 2009

Iselin Steiro åpnet OFW-iført skjørt fra PIA HAUGSETH

Foto/
Einar Aslaksen


Dette startet bra-men etterpå gikk det desverre bare nedover...om du var en tur innom under åpningen av Oslo Fashion Week i går-er det lett å skjønne hvorfor norsk mote ikke er stort hverken i Norge eller resten av verden, desverre. Vi vil-men får det desverre ikke helt til.

One to watch designer Pia Haugseth.

Iselin Steiro i skjørt fra Pia Haugseth.

Hanneli looking goood

Hvor er alle de brukervennlige, kule plaggene? De oppdaterte moderne siluettene, eller bare klassisk eleganse? Det sofistikerte og sexy? Det spennende og interessante? "Må ha plaggene" som ikke er sære, ikke er extravagante, sukkersøte, superlekne eller rød-løper/St.Tropez aktige?

Fin vant velfortjent-men kan nok bli enda bedre-noen skikkelig bra plagg, mens også et par "hva skjedde her"-som den mintfargete strikkejakken-og enda er det langt igjen blandt Ola Normann-uansett om Kate Moss, eller Kate Bosworth har tråkket rundt i plaggene-men de er i gang-og de er på vei!

Elton og Jacobsen har også en del fine bukser og topper klær-som man kan både se kul og hot ut i-noe av det kan man også få kjøpt på Topshop i London i disse dager-skulle man ta turen over dit. Litt spennende er også Daniel Sørensen-men han mangler en sexy edge. En annen designerspire som lager nydelige kjoler er Iselin Engan-men noe av det var litt formløst og for romantisk, og jeg skjønte heller ikke helt fargepaletten.

Jeg hadde ikke kjøpt mye av de vi så under de ulike visningene i går-kanskje jeg er for kritisk, kanksje jeg ikke er i målgruppen-men når man tenker at man ikke vil ha noe-eller at alt det man har, allerede er mer enn bra nok og ingenting frister-eller man ikke tenker WOW-det var heeelt fantastisk-inspirerende og vakkert.

Eller bare at man tenker-heeyy dette er veldig oppdatert og spot on både på trender og i tiden vi lever i-men ut i fra visningen i går-tenkte jeg-synd at vi ligger så langt etter, at vi ikke klarer å skape levedyktig mote og at ingen får det helt til når det gjelder å tenke kommersielt, bra design-supre kvaliteter til gode priser. Og det mangler ikke på kjøpekraftige nordmenn-bare på talentfulle designere-som tør å si at de vil leve av å selge klærne sine-og virkelig får det til.

Alle later som om norsk mote er på vei-og at det begynner å skje noe-men det er som å si at hun halvfete drabantbyjenta i Friis plastveske, turkis boblejakke, svarte stretchbukser med bootcut og spisse plaststøvletter med kittenheel er egentlig litt hot.

Vi må se virkeligheten i øyenene-tenke kommersielt, få bedrifter og sponsorer motivert, skape en bro mellom økonomiske og kreative designfag gjerne i skolen, og sist men ikke minst-gi folk mye mer vakkert å se på-i motemagasinene, heve nivået, sånn at folk generelt også blir "utdannet" i hva som er bra-og at vi følger med i tiden-og trendene, for akkurat nå ligger vi etter, og da er det jo ikke rart at man ikke oppnår det man ønsker.

Norsk design har fått et litt kjipt stempel-fordi så ufattelig mye ikke har sett ut, og folk vil jo tross alt se bra ut i klær de kjøper. Jeg håper virkelig ikke det går lenge til vi kan få noe bra norsk-som danker ut de kule hippe Acne, basisene fra Filippa K, og de nydelige kjolene fra Stine Goya. Det er ikke sikkert vi lever så lenge-men jeg håper så indelig inderlig vel, at norsk mote kan bli stoort internasjonalt og med annonser i de største trendbiblene og motemagasinene i Europa.

Men inntil da-får man bare motivere og inspirere neste generasjons designere at de kan-men også må være villig til å lage mote til folket-men som også er oppdatert og trendbevisst-mest kreativ er ikke nødvendigvis det som er oppskriften på suksess. God smak og gode refranser kan man ofte lure litt på hvor har blitt av i alt tyllet-potensialet er der-men gjennomføringsevnen er desverre litt svak.

Men Trendvisningen til MaxFactor var en åpningsermoni verdig, supermodeller, bra hår-nydelig makeup-og en styling som var FABULOUS! Bra jobba-Kristian August og Joy!


Sexy vamp i paljetter og hvite jeans.

Elsker dette bildet av Hanneli-dette bildet er sinnsykt vakkert Einar!

1 kommentar:

Anonym sa...

BRA Skrevet!!!! Jeg er heeeelt enig!!! Svenskene og danskene har gjort det.. hvorfor kan ikke vi??