mandag 11. februar 2008

Moteuken i København



København 07.02-09.02.2008
Phuuuu!
Da var det hele over, etter flere dager med shows- og tynne modeller, mye lekre klær og inspirerende stylish people.
Perfekt påfyll for de som liker å sitte på første rad når dansk design som det er så mye snakket om for tiden, blir vist på det ene kulere moteshowet etter det andre.

De to første dagene var nok forbeholdt de mest kommersielle designerne som også var godt besøkt av presse og innkjøpere. Men stort show og kjente modeller, kan ikke skjule om designerne begynner å gjenta seg selv og det som blir vist er farlig forutsigbart og søvndyssende kjedelig.

Men heldigvis begynte det lovende tordagsettermiddag med Designers Remix sin visning på fergeterminalen, minus pelsdemonstranter med bilde av flådde dyr "og ville du gjort dette med hunden din" plakater. (Selvfølgelig ikke. Er helt klart imot tortur av dyr, og uansett hva man sier om dette, kan det vel ikke forsvares. Men pels oppdrett i ordnede former, og så lenge dyr ikke lider, bør vel med nød gå. Og arvet/vintage pels er vel også litt positivt, i forhold til gjenbruk.)

Volum, silke og mye sort, med innspill av oransje og knallrosa, rysjer og kjoler i velkjente snitt fra Charlotte Eskildsen var akkurat så nydelig som man skulle ønske og visningen i sin helhet var gjennomført og lekker. Hårhattene satte prikken over ièn også for en som ikke liker for mye hårstæsj, -var dette akkuart passe edgy og interessant nok til at man vil nevne det her.

Flaks at vi hadde fått meldt oss på pressebussen-som tok oss fra visning til visning, riktig nok ikke så stilig som om vi hadde hatt vår egen privatsjåfør, men likevel-en slags egen sjåfør hadde vi jo. Så mellom visningene og champagnen ble vi oppvartet på bussen, og gitt vitamin juice, ginseng tabeletter, intimservietter, vann, duftelys, tyggis og hårpleieprodukter- just what a girl needs.

1 kommentar:

Katharina og Geir sa...

Jeg som lurte sånn på hvordan du hadde hatt det i København. Hadde nesten glemt at du var der. Kjekt å kunne lese om turen din her. Veldig bra å kunne lese dine kommentarer til visningene også. Veldig bra!!! Håper du fortsetter å legge inn flere artikler! Jeg synes det er veldig spennende å lese om hva du syns er fint, for jeg synes du har fantastisk smak. Morsomt det der Mee & you he,he.