fredag 5. september 2008

Bergen Fashion Life

Nova














Nova blir nevnt igjen-og dette er en finfin butikk. Det er kjekt å se at Bergenserne kan få muligheten til å få kjøpt litt bra tøy og man ikke lenger trenger å slite seg gjennom H&M helvete-Trendavdelingen ble jo borte i vår...sukk og alt det kjipe i de andre kjedebutikkene som ligger strødd over hele byen.

Hos Nova selger de bla: Acne, Fifth, Whyred, Baum og Nina Jarebrink-svensker og dansker i herlig skjønn forening-og dette merker som er veldig i vinden akkurat nå og gjør også stor suksess internasjonalt-bra design og fine kvaliteter. Dyrt sier noen-men sammenlignet med store designerdrømmer-er dette absolutt affordable-fashion.

Noen sier gjerne at stilen kan bli litt for ensformig og vel svensk-men man trenger ikke å gå i alt de har der inne-kunsten å kombinere er jo essensiell-og skape sitt eget personlige utrykk, med nytt-gammelt og brukt!



LOT333














Ny butikk er også LOT333 og som ligger i Bergens nye shoppingate Strandgaten, denne er ultrahip og kuul og UNG, de har merker som: Best Behavior - Won Hundred - Surface2air -Nike -Adidas - Marcello Toshi - Edwin Jeans - Keep Shoes - Sixpack - Rockers Nyc - Thelin - Munderingskompaniet - Wemoto.

Dette er kult og street osv-men personlig blir dette litt vel Berlin-Køben-crazy for meg-kidsa som har litt ekstra kan handle her og de som fremdeles føler seg som kunstneriske-jeg gir litt faen i mote og later som jeg ligger litt foran alle andre og hey-jeg er ikke 35+ kan også gå der!

Pepper














Så nå har gode gamle Pepper fått konkurranse og blitt ny innvendig-mange av de gamle merkene som de har hatt lenge har de enda, i tilegg til litt nyere og mer edgy merker som Raf by Raf Simons og Martin Margiela MM6, pluss kule merker som Henrik Vibskov og Wood Wood-jeg sier egentlig kule-fordi disse er begge litt utenfor min gate. På basics syntes jeg Pepper er bra-men butikken har vel egentlig lenge slitt med studdis merkelappen og at det er bare kids som handler der-men med en del av det merkeutvalgt de har nå-ser det ut som de beveger seg litt mer mot eldre og mer bevisste kunder.

Ellers får Pepper ny nabo og åpner Acne butikk vegg i vegg-stas mer enda mer Acne-men er Bergen egentlig helt klar? Vi får se-dumt med de butikkene som allerede tar inn Acne-men når man ser hvor mye de selger for bare i den lille Oslobutikken alene-skjønner man godt at det muligens kan være bra butikk.

Så i den nye bølgen av livsstilsbutikker som har truffet Bergen det siste året-er det vel ikke så lenge til man får kjøpt bra tøy-til de som ikke bare er kule- og veldig ungdommelige-savner en blanding av MA, Den Dama, Kemt og Bird in a Cage -alle Oslo butikker. De er feminine og litt mer voksen-uten at man ligner på tante, mor eller den modne venninnen.

Ingen kommentarer: